Kedvezményezett neve: K és B Bioenergia Kft.
A fejlesztés tárgya: Professzionális eszközfejlesztés a K és B Bioenergia Kft
A szerződött támogatás összege:4  123 699 Ft
A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A K és B Bioenergia Korlátolt Felelősségű Társaság sikeresen pályázott a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében a GINOP Plusz-1.2.2-22 kódszámú pályázati felhívásra.  A K és B Bioenergia Korlátolt Felelősségű Társaságot 2011-ben magyar magánszemély, Várkony Kornél alapította. A cégvezető - tulajdonos jó kapcsolati tőkével rendelkezik a fakitermelés, fa- apríték piacán, ezért ezen a területen kezdett el vállalkozni. Az erdészetben, faiparban és mezőgazdaságban keletkező melléktermékek fűtési célra történő felhasználásának leggyakoribb módja a brikettálás (vagy pellettálás). Kedvelt fűtőanyag, hisz jó minőségben dupla fűtőértékű, mint a fa, továbbá egyszerű a kezelése, raktározása. Stabil, (el)ismert piaci szereplő, a társaságot a minőségi gyártás, szolgáltatás jellemzi. A termelés fő elemei darabolás, hasítás, aprítás, darálás, brikettálás, amelynek gépesítettség szintje a hatékonyság és a minőségi termék-előállítás elsődleges meghatározói. A társaság gyártási feldolgozóipari tevékenysége a kivágott fákból, bokrokból, nyesedékeikből származó fa alapanyagra épül. A faapríték- és brikettgyártás végterméke tüzelőanyagként hasznosul háztartásokban, közüzemeknél, a gazdasági szférában. Mindkét végtermék előállítása megújuló energiára épül, hisz az alapanyagként funkcionáló erdők, fás, ligetes területek folyamatos megújítása, pótlása megoldott. A projekt keretében beszerzésre került egy vákuumos emelő és rakodó rendszer, amelyek az emelés és raklapszintezés területén hoznak jelentős előrelépést. Az 1 db Jumbo Flex 35 típusú vákuumos emelő és az 1 db PL 2002 típusú raklapszintező alkotja együttesen az emelő és rakodó rendszert.A fejlesztés fontossága indokolt, hiszen fontos volt számunkra, hogy a kézi erővel történő emelés és raklaprakodás minimálisra szoruljon vissza, ezzel növeljük a munkahatékonyságot és a biztonságos munkavégzést segítjük elő. Az eszközfejlesztés hozzájárul a termelési kapacitás növekedéséhez. Az eszközök főbb paraméterei: Jumbo Flex 35 emelő rendszer: teherbírás: 35 kg, vákuumszivattyú: EVE-TR 40 AC3 VBV, szívási teljesítmény: 40 m3/h, Teljesítmény: 1,3 kW, emelőtömlő: HE-F-35-1800-100-EVE, külső átmérő: 100 mm, hosszúság min / max: 670 / 2470 mm (H2 / H1), kivitel: forgócsatlakozó, biztonsági visszacsapószelep PL 2002 raklapszintező: teherbírás: 150 - 2000 kg, emelés: 3 tagos légrugóval, villafészek targoncával történő mozgatáshoz. Az emelő segítségével az áru automatikusan ugyanazon a magasságon marad, így biztosítja a dolgozó számára az ergonómiailag megfelelően kialakított munkakörülményeket. A projekt eredményeként nőtt a versenyképesség, erősödött piaci pozíciónk, nőtt a munkahatékonyság, termelékenység, javult eredményességünk. A projekt környezettudatos szemléletet közvetít, a hosszú távú fenntarthatóság elveit tartja szem előtt. Megvalósult a kötelezően előírt tájékoztatás és nyilvánosság biztosítása. A projekt az Európai Unió támogatásával valósult meg.

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2022.09.20.