- Kedvezményezett neve: K és B Bioenergia Kft. 
- Pályázati felhívás neve, kódszáma: Pannon Térségfejlesztő Egyesület – Nem mezőgazdasági mikrovállalkozások termelési és szolgáltatási kapacitásainak fejlesztése, VP6-19.2.1.-69-8.1.5-17
- A projekt címe: Csomagolástechnika és anyagmozgatás fejlesztése a K és B Bioenergia Kft-nél
A szerződött támogatás összege: 11 723 574 Ft
A támogatás mértéke (%-ban):50 %
A projekt tartalmának bemutatása: 
 A Vidékfejlesztési Program keretén belül a Pannon Térségfejlesztő Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-69-8.1.5-17 kódszámú, Pannon Térségfejlesztő Egyesület – Nem mezőgazdasági mikrovállalkozások termelési és szolgáltatási kapacitásainak fejlesztése című felhívás alapján támogatási kérelem került benyújtásra. Vállalkozásunk kérelmét a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága támogatásra alkalmasnak minősítette, így 11 723 574 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyertünk el. A projektnek köszönhetően 1 db Smipack BP800AR 150Z automata zsugorfóliázó gép beszerzése valósult meg, amely csomagolástechnikánkban jelentős előrelépést hozott. A gép főbb paraméterei: beépített teljesítmény: 17 540 W, levegő nyomás: 6 Bar, szükséges levegő: 12 NI/csomag, maximális teljesítmény: max. 15 csomag/perc, a termék maximális magassága: 380 mm, hegesztőkar hossza: 760 mm. A csomagolástechnika fejlesztése hiánypótlónak tekinthető, korábban az ömlesztett értékesítés, a félautomata, kézi munkaerőt igénylő csomagolás volt jellemző. A munkagépnek köszönhetően gyorsabban és hatékonyabban folyik a termelés, mely nagyban hozzájárul a cég eredményességének növekedéséhez. Beszerzésre került egy Caterpillar GP15N típusú targonca. A saját árumozgatás hatékony megvalósítását, valamint hiánypótló, új szolgáltatásként a raklapos termékek szakszerű rakodás elindítását segíti az új eszköz. A CATERPILLAR GP15N típusú targonca főbb jellemzői: rendkívüli megbízhatóság, nagyon kedvező üzemeltetési költség, magas alapgarancia időtartam, magas alapfelszereltségi szint, rendkívüli terhelhetőség. A beszerzésre került gépek elősegítik a vállalkozás versenyképességét, vevőorientáltság növekedését eredményezik. A munkagépeknek köszönhetően gyorsabban és hatékonyabban folyik a termelés, amely nagyban hozzájárul a cég eredményességének növeléséhez.

Elvégzésre kerültek a projekt-előkészítés, és projektmenedzsmenti feladatok. Megvalósult a kötelező tájékoztatás, nyilvánosság biztosítása.

Az esélyegyenlőségi és környezeti fenntarthatósági szempontok érvényesültek. Az esélyegyenlőségi és környezetvédelmi jogszabályokat betartottuk, környezeti kárt nem okoztunk.

A fejlesztés által legalább 1 (legalább napi 4 órás munkaviszony) munkahely jött létre. 

- A projekt tényleges befejezése:  2022.12.07.
A projekt azonosító száma: 3260613751