K és B Bioenergia Korlátolt Felelősségű Társaság

9932 Viszák, Fő u. 56.

Pályázati azonosító: GINOP-2.1.8-17-2018-02233

„Technológiai innováció a K és B Bioenergia Kft.-nél.”

A K és B Bioenergia Kft 25,96 millió Fttámogatást nyert a A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révénc. felhívás keretében. A projekt során beszerzésre került egy DX8-Chips dobszárító. A projekt teljes elszámolható költsége 64,91 millióFt.

A K és B Bioenergia Kft-t 2011-ben magyar magánszemély Várkony Kornél alapította. A vállalkozás dinamikusan fejlődik, exportra is termel Ausztriába. Stabil, (el)ismert piaci szereplő, a társaságot a minőségi gyártás, szolgáltatás jellemzi. Fő tevékenysége: saját termelésű alapanyagból faapríték- és brikett-gyártás, ezen kívül tevékenysége közé tartozik a veszélyes fa kivágás és terepgondozás. 

A projekt keretében beszerzésre került egy DX8-Chips dobszárító adagolórendszerrel, amely a brikettgyártás korszerűsítése céljából elengedhetetlen. A berendezés használatával egyrészt biztosításra kerül a szárított alapanyag előállítása, másrészt a kapacitás a háromszorosára növelhető.

Szervezeti cél, hogy professzionális technikai és infrastrukturális feltételrendszer mellett javuljon a munkahatékonyság. Cél a minőségi és rentábilis működés fenntartása. 

A pályázatírást és a projektmenedzselést a Savaria Agentura Kft végezte. A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg. A projekt zárás dátuma: 2019.07.22. A támogatás mértéke 39,99%.